Vi hjelper båtbrukeren å finne deg!

Ved å være oppført på Søk Båtverksted vil du være tilgjengelig for alle båtbrukere som søker etter alt innen service, opplag, reperasjoner m.m. Her er noen fordeler:

PRISER

PRISER FOR OPPFØRING – SLIK FUNGERER DET

I denne tjenesten er prismodellen slik at du kun betaler når vi gir deg den effekten du er ute etter: Flere kunder. Prismodellen er derfor basert på en pris (299,-) pr. henvendelse. Som Norboat-autorisert verksted betaler du kr. 199,-. For å gi tjenesten en flying start i form av midler til markedsføring og videre utvikling, har vi imidlertidig satt et minimumsbeløp du betaler pr. kvartal (3 500,-).

299,- (199,-)

Pris pr. henvendelse

Hos oss betaler du kun for den effekten du faktisk får – altså hver gang du får en kunde. Som Norboat-autorisert verksted betaler du kun kr. 199,-.

3 500,-

Minimum avgift pr. kvartal

Som et bidrag til markedsføring og videreutvikling koster det minimum kr. 3 500,- pr. kvartal å være synlig i denne tjenesten. Dette faktureres dersom prisen på antall henvendelser du har fått i løpet av et kvartal ikke overstiger kr. 3 500,-.

7 000,-

Maksimum avgift pr. kvartal

Vi håper og tror at denne tjenesten vil bli svært populær. Som en trygghet for deg har vi derfor satt en makspris pr. kvartal. Dette betyr at du aldri betaler mer enn kr. 7 000,- pr. kvartal – uansett hvor mange henvendelser du får.

Priser inkluderer markedsføring av verkstedet og fri oppdatering av profilside

BLI MED I DAG

Nicolai Kristiansen, Redningsselskapet

«

En geo-basert oversikt over verksteder og hva de kan tilby av tjenester for havarist er viktig for Redningsselskapet. En digital løsning som medfører at våre redningsmenn og -kvinner på en enkel måte kan finne et egnet verksted i nærheten av sin posisjon er viktig. En slik tjeneste kan sørge for at havarist blir slepet til et verksted som kan utføre nødvendig service basert på båten eller motorens egenskaper. Havarist blir fornøyd, og mannskap på redningsskøytene blir mer effektive når man enkelt får oversikt over verksted i området de opererer i. En slik geo-basert verkstedoversikt kan spare kostbar tid for Redningsselskapet, og vi vil anbefale våre redningsskøyter og medlemmer til å benytte tjenesten.

Tjenesten skal markedsføres bredt OG RELEVANT

I tillegg til å markedsføre tjenesten aktivt gjennom Båtens Verden og Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge sine kanaler, kommer vi til å markedsføre tjenesten i både trykte og digitale medier der vi treffer båteieren. Båtens Verden er i tillegg mediepartner med Kongelig Norsk Båtforbund med sine 47.000 medlemmer, og leverer det redaksjonelle innholdet til FINN Båt.

Du får henvendelser gjennom vår ticketløsning

Søk Båtverksted gjør det enklere å finne og kommunisere med båtverkstedene, i egen hjemkommune så vel som på båtturen. Tjenesten markedsfører verkstedene, samt gir konkrete leads og henvendelser gjennom vår ticketløsning.

Når brukeren sender en henvendelse, får verkstedet en epost som besvares akkurat som en vanlig mail. Dialogen lagres også på en ticketside, som gjør at verkstedet får full oversikt over alle dialoger, og brukeren kan følge sin henvendelse.

VIL DU VITE MER ELLER HAR SPØRSMÅL?

Bli synlig fra start – ta kontakt:

Charlotte Øvly
Mediekonsulent

Telefon: 957 88 349

Kontakt meg

Jannicke Jørstad
Mediekonsulent Båtens Verden

Telefon: 990 20 706

Kontakt meg

For mer informasjon om samarbeidet med Norboat, kontakt:

Thomas Nicolai Bjønness
Medlemsansvarlig Norboat

Telefon: 905 29 911

Kontakt meg

Båtens Verden og Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge, lanserer Norges største søkeverktøy for servicetjenester i båtbransjen. Søk Båtverksted blir båtbrukernes oppslagsverk der hele båtbransjens servicetilbud er presentert.

DIGITAL

Treffsikre nettsider for båtfolket! Vi tilbyr bannerannonser, annonsørinnhold og oppføringer på våre tjenester, i tillegg til at vår byråavdeling kan tilby digitale kjøp i andre kanaler, med spesiell vekt på Facebook, Google og Schibsted.

MAGASIN OG AVIS

Trykte magasiner gir høy troverdighet og merkevarebygging. Magasin fanger lanserens oppmerksomhet «i rett modus», og er en døråpner for videre søking og kjøpsprosess.